20:30 - 23:00 Concert | talk | film in kunstencentrum nona - oude zaal

The Wish List: Melvin Gibbs

Koop tickets
© Kirk Edwards

Voor de laatste ‘Wish List’ nodigt Contour de wereldberoemde muzikant en creatieve visionair Melvin Gibbs uit, volgens Time Out New York magazine 'de beste bassist ter wereld'. Zijn respect voor muziek wordt geëvenaard door zijn hekel aan opgelegde grenzen tussen muzikale vormen. Tijdens deze avond trakteert de gast u allereerst op een live concert, waarna er een korte lezing en gesprek van zijn hand volgt. De avond sluit af met de film "Dreams Are Colder Than Death" van Arthur Jafa.

20:30 - 21:00: Solo multimedia-performance

21:00 - 21:15: Lezing

Melvin Gibbs geeft een korte lezing die hij titelde ’Recombineren: creatieve modi in tijden van de meme’. Zijn toespraak zal het idee van recombinatie onderzoeken, zoals die natuurlijk ontstaat, maar ook kunstmatig, omdat dit de primaire kracht van de menselijke evolutie is. Gibbs zal het thema behandelen vanuit verschillende hedendaagse hoeken. Ten eerste vanuit de huidige context van de Remix-cultuur en het transhumanisme. Ten tweede bekeken vanuit sociale media als hulpmiddel voor sociale recombinatie en ten slotte werpt hij een blik op het thema vanuit het perspectief van fake news en het verschil tussen echt en fake.

21:30 - 21:45: Q & A

Het gesprek wordt gemodereerd door Reine Elisabeth Nkiambote.

Pauze

22:00: Filmscreening

Melvin Gibbs selecteerde de film "Dreams Are Colder Than Death" van cinematograaf en kunstenaar Arthur Jafa. Gibbs maakte de soundtrack voor de film.


Wish List - The art of social conscience

Wish List - The art of social conscience bestaat uit een reeks lezingen, films en performances door kunstenaars en personen die hun medium gebruiken om maatschappelijke thema's onder de aandacht te brengen. Wish List verenigt internationale gasten met verschillende achtergronden. Elke gast stelt een avond samen om te laten zien wat hem motiveert om kunst te koppelen aan bredere maatschappelijke vraagstukken.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Melvin Gibbs
The Writer's Bench
Locatie
kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
2800 Mechelen (B)