10:00 - 22:00 alliantie in Venetië

Transnational Alliance | Venice

De multidisciplinaire alliantie We Can not Work Like This: Decolonial Practices and Degrowth brengt verschillende afdelingen van academies en universiteiten samen in verschillende regio’s in België, Frankrijk, Engeland en Hong Kong. De alliantie stelt studenten in staat om op elk van hun scholen samen te werken aan een voorstel voor duurzame, dekoloniale en inclusieve praktijken, in relatie tot enerzijds culturele instellingen en anderzijds hun eigen beroepen. De achtergrond van de deelnemende studenten is overigens zeer divers, wat de alliantie des te waardevoller maakt. Zij komen uit de beeldende kunsten, de architectuur, het design of doen academisch onderzoek. De studenten worden uitgenodigd om te kijken naar duurzaamheid door een zelfreflectieve, intersectioneel feministische, antikapitalistische en antiracistische lens.

Gecureerd door kunstenaars Nomeda en Gediminas Urbonas en in opdracht van Pippo Ciorra, benadrukt The Swamp School de vitale urgentie van het menselijk samenleven met andere levensvormen. Het Litouwse paviljoen, dat de hybride en inclusieve omgeving van moerassen reproduceert, functioneerde hiervoor als een leerlab voor de studenten. Bovendien bleek het een steeds veranderend en open platform voor experiment en onderzoek naar een vernieuwde vorm van leven.

Een van de drie onderdelen van The Swamp School was Commonism, gecureerd door Nico Dockx en Pascal Gielen. De leden van de * Transnational Alliance * ontmoetten elkaar in Venetië voor de eerste keer, lazen en bespraken in kleine groepen de teksten van Ghassan Hage, Grada Kilomba, Frantz Fanon, Ramón Grosfoguel, Olivia Rutazibwa, Françoise Vergès en Eyal Weizman. Cadine Navarro en Mark Požlep presenteerden hun performances. De leden van de alliantie leerden in Venetië ook meer over de mogelijkheden van de open source-hulpmiddelen, die speciaal ontwikkeld werden door de OSP grafische ontwerpers voor de alliantie en Contour Biennale 9.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Transnational Alliance
Locatie
Venetië