Lavinia Wouters
Saddie Choua
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters

Beeldend kunstenares Saddie Choua zal voor haar werk in het kader van Contour Biennale 9 diverse thema’s onderzoeken: de psycho-fysische trauma's veroorzaakt door racisme en verraad maar ook de helende tegenkracht die zusterschap kan bieden bij traumaverwerking. Take Care of Yourself and Walk is een wandeling doorheen Mechelen waarbij de vrouwengeschiedenis van de stad het uitgangspunt was.

Startpunt wandeling: Ingang Kruidtuin Mechelen (ingang via Bruul)

Take Care of Yourself and Walk vertrekt enerzijds vanuit het kruidenboek van de in Mechelen geboren plantkundige en arts Rembert Dodoens. Saddie Choua ontwikkelt voor Contour een nieuw gedekoloniseerd kruidenboek met speciale aandacht voor trauma naar aanleiding van racisme en nieuw-nationalistische politiek. Tijdens de wandeling laat ze u alvast inkijken in haar research en proces. Anderzijds wordt de geschiedenis van enkele lokale historische vrouwen van naderbij bekeken tijdens deze wandeling en geven we de vrouwen die Choua's nieuwe werk voor Contour beïnvloeden een plaats in Mechelen. Vrouwen zoals Toni Morrison, Audre Lorde, Chantal Akerman, Saïda Menebhi, Ingrid Jonker, Susan Sontag, Heiny Srour, Miriam Makeba, Fairuz, Sydney Loren Bennett, Rupa, Googoosh, Victoria Santa Cruz & Yma Sumac, ... Saddie Choua gaat in dialoog met hen en haar publiek.

Tijdens de wandeling staat sisterhood centraal. De vraag die de kunstenaar namelijk bezighoudt en die zij met de groep wandelaars wil onderzoeken, is hoe we onze persoonlijke ervaringen aan elkaar kunnen verbinden en hoe we ervoor kunnen zorgen dat zusterschap tot iets nieuws leidt. De wandeling start in de Kruidtuin, waarna de groep naar het Vrijbroekpark zal wandelen. De wandeling wordt afgesloten met een etentje verzorgd door de kunstenaar en een lezing van Frida Kahlo.


In samenwerking met Wmns Parliament

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Saddie Choua
Locatie
Kruidtuin Mechelen
Ingang / entrance Kruidtuin via Bruul
2800 Mechelen
Notities

In samenwerking met Wmns Parliament