20:30 - 23:00 Concert | talk | film in kunstencentrum nona - oude zaal

Wish List | Shabaka Hutchings

Koop tickets
Shabaka Hutchings | Sons of Kemet
Geïniteerd door the writers bench
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Shabaka Hutchings

Voor deze editie van The Wish List, vult Brits-Barbadaans saxofonist, klarinettist en bandleider Shabaka Hutchings het programma. We starten de avond met een soloconcert van Shabaka en eindigen met de documentaire Minding the Gap, geregisseerd door Bing Liu. Voor de film, zal de muzikant nog een kort gesprek voeren met moderator Reine Elisabeth Nkiambote, over de diepere betekenis achter het album Your Queen is A Reptile van zijn band Sons Of Kemet.

Planning:

20:30 - 21:00 : Solo klarinetconcert door Shabaka Hutchings

21:00 - 21:30 : Kort gesprek over het album Your Queen is A Reptile met moderator Reine Elisabeth Nkiambote

Dit album is een provocerende, anti-establishment-kritiek op de blinde afgoderij die de Britse monarchie ontving in het verleden. Tevens is het een oproep om oude mythen te deconstrueren en ze te vervangen door relevantere mythen. In dit geval stelt hij er één voor die de belangrijke bijdragen van women of colour in de loop van de geschiedenis eens eindelijk van nabij bekijkt. Dezen worden namelijk maar al te vaak verborgen of over het hoofd gezien. Het gesprek wordt gemodereerd door Reine Elisabeth Nkiambote.

21:30 - 23:00: Film Minding the Gap

Minding the Gap, vertelt het verhaal van drie middelbare schoolvrienden die opgroeien in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Voor wie hier opgroeit, is een toekomst van werkloosheid, armoede, verslaving en geweld zeer reëel. Drie vrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Minding the Gap is een unieke registratie van de grote sprong van jeugd naar volwassenheid, van jongen naar man. Een sprong met heel wat valkuilen tussenin.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
The Writer's Bench
Shabaka Hutchings
Locatie
kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
2800 Mechelen (B)