Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Environments | work session
Fleur van Muiswinkel

Voor de volle maancyclus van Contour Biennale 9, stelt COYOTE een eendaagse experimentele tekenworkshop voor. Deze zal gericht zijn op het uitbreiden van hun milieulexicon en nodigt bewoners van Mechelen uit om hieraan deel te nemen. De nieuwe vocabulaire kan later als een instrument voor milieuactivisme dienen.

Er is een ochtend- en namidddagsessie. Mensen zijn welkom om de workshop bij te wonen, ook als ze niet de hele dag kunnen blijven.

De ochtendsessie zal de vorm aannemen van een conceptuele en politieke discussie met COYOTE en Louis de Bruyn. Het zal gaan over "de kunst van de gemeenschappelijke ruimte" en de realiteit van een circulaire en lokale landbouw in Mechelen. De Bruyn probeert eters en telers met elkaar in contact te brengen en werkt mee aan het bevorderen van onze gemeenschappelijke ruimte.

De namiddagsessie begint met een lezing door Eline Arlt, van Youth for Climate Mechelen. Na een gesprek over milieuactivisme en effectieve werkingswijzen, zullen we experimenteren met nieuwe visuele tekens om onze gevoelens en zorgen over klimaatverandering tot uiting te brengen.

Environments neemt de vorm aan van een open-end milieulexicon. Environments stelt een verzameling van visuele tekens voor. Tekens die ons denken proberen te vertegenwoordigen. Maar ook ons spreken, voelen, handelen en leven in een steeds meer verwoeste en giftige wereld.

Houdt voor de werksessie Environments rekening met de beperkte plaatsen en reserveer uw deelname op tijd.


Met de genereuze steun van de Ambassade van Frankrijk in België en het Institut Français. In samenwerking met Louis de Bruyn en Eline Arlt van Youth for Climate Mechelen.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
COYOTE
Locatie
kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
2800 Mechelen (B)