Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters

Tijdens de rituele werksessie Common dreams: Climate Grief kom je meer te weten over de betekenis en impact van klimaatverandering. De programmamaker Evanne Nowak en kunstenares Maria Lucia Cruz Correia nodigen je uit om samen met hen op het drijvend eiland op de Dijle te werken (centrum Mechelen).

Common Dreams: Climate Grief zal zich richten op het effect dat de snelle weersveranderingen heeft op mensen, dieren en landschappen. Bewust of onbewust, ervaren we allemaal het effect van de hittegolven. Het heeft invloed op onze landbouw, maar ook op sociaal en cultureel vlak, beïnvloed het ons sterk. Zitten we dieper in de problemen dan we willen toegeven? En wat kunnen we doen?

Evanne Nowak en kunstenaar Maria Lucia Cruz Correia zullen het begrip klimaatleed introduceren en samen met jou je eigen, huidige toestand van dit verdriet verkennen. Voor een beter begrip van de exacte problematiek op lokaal vlak, wordt ook ingezoomd op plaatselijke voorbeelden. Klimaatleed wordt vaak gekenmerkt door gevoelens van verlies en melancholie, over een situatie die nog niet helemaal verdwenen is. Door deze ervaringen samen te delen, zal je samen met de andere deelnemers van de werkgroep een collectief ritueel creëren, onder leiding van Nowak en Cruz Correia. De werksessie is een daad van solidariteit en kan worden gebruikt als een politiek mobilisatie-instrument.

Als het regent, wordt een nieuwe locatie gevonden en gecommuniceerd via de website.


Met de genereuze steun van Klimaatneutraal Mechelen en in samenwerking met Straahoekwerk Mechelen.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Evanne Nowak
Maria Lucia Cruz Correia
Locatie
Dijlepad bij de Vismarkt
Vismarkt (Dijlepad)
2800 Mechelen