10:00 - 20:00 Installatie in Academie Mechelen

Black Gold

Koop tickets
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters

Black Gold is een voortdurend evoluerende installatie van Cadine Navarro die ons begrippen als waarde en afval in vraag laat stellen.

Black Gold zal gedurende een periode van zes tot acht maanden organisch materiaal uit keukens en tuinen "consumeren". Zo vereist de installatie een actieve deelname van onder meer studenten en medewerkers van de Contour Biennale.

Precies om dit engagement te bereiken, zal de kunstenaar een educatieve workshop houden. Zo zullen lokale bewoners leren hoe te composteren, maar ook een denkproces aangaan over wat wij als afval beschouwen. Afval zal zo waarde krijgen.

Black Gold zal in de tuin van Academie Mechelen worden geplaatst en begin 2019 - met de eerste nieuwe maancyclus - van start gaan. Het is de bedoeling om de lokale bevolking breed aan te spreken: van studenten tot vluchtelingen, kunstenaars, overheidsfunctionarissen, enzovoort. In mei 2019 zal er een officiële presentatie van het project plaatsvinden, gevolgd door een vollemaansritueel.

Black Gold is bijgevolg een doorlopend performatief en educatief sculpturaal project dat bedoeld is om een echte en evoluerende impact te hebben op de lokale bevolking. Black Gold bootst dat deel van ons na dat de buitenwereld verandert in wie we zijn. Het stelt ons in staat om onze interactie en connectie met onze directe omgeving - met de dingen die we gebruiken en het voedsel dat we eten - te heroverwegen. Black Gold maakt gebruik van eenvoudige, eeuwenoude ontwerptechnieken en ecologische knowhow om ons opnieuw de juiste plaats in de levenscyclus te geven.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Cadine Navarro
Locatie
Academie Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen (B)
Notities

Openingstijden

Vrijdag 11 januari 10:00 - 20:00
Zaterdag 12 januari 10:00 - 20:00
Zondag 13 januari 13:00 - 17:00