Als onderdeel van de Contour Biennale 9 presenteert Christian Nyampeta een combinatie van individuele werken over Congo en Rwanda, twee voormalige Belgische kolonies. A Flower Garden of All Kinds of Loveliness Without Sorrow (Contour 9) is een presentatie die de kunstenaar zal geven, waarbij leden van het publiek worden uitgenodigd om deel te nemen.

Het doel van de presentatie is om Rwandese gedichten, muziek, video's en teksten te beluisteren of bekijken en dit vervolgens te bespreken. Tijdens de maanden voorafgaand aan de tweede fase van de biënnale nodigde de kunstenaar verschillende gasten uit om Franstalige Rwandese teksten in het Engels te vertalen. Bij de selectie van werken richtte de groep zich vooral op korte teksten, liedjes en films van moderne en hedendaagse Rwandese cultuur.

De titel is ontleend aan de encyclopedische tekst Een bloemhof van allerley lieflijkheyd sonder verdriet (1668) van de Nederlandse filosoof Adriaan Koerbagh, een tijdgenoot van Spinoza. Vanwege zijn controversiële geschriften, die het cultureel onrecht van die tijd bekritiseerden, leefde hij in ballingschap en stierf in de gevangenis van Amsterdam.


In samenwerking met Kunstenfestivaldesarts en met de genereuze steun van het Mondriaan Fonds.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
Christian Nyampeta
Locatie
kunstencentrum nona | gouden zaal
Begijnenenstraat 27
2800 Mechelen