Gevonden op Paris School Strike for Climate, vrijdag 15 maart 2019
Gevonden op Brussels Youth for Climate vrijdag 17 mei 2019
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters
Lavinia Wouters

De nacht is diep, de lucht donker geworden. Tevreden dat de gloed van de maan tegengehouden wordt, huilt Coyote naar een zwarte nacht. Doordrenkt in duisternis, snuift het dier de afdruk van het verleden op en spelt het terug in het dringende heden.

Onder invloed van de afnemende maan, herdenkt COYOTE de vele facetten van hun onderzoek in Mechelen met een performatieve en polyfone conferentie. Door zaden en transplantaties, vormen en protesten, verhalen en brieven, hoop en gehuil samen te voegen, zal COYOTE hun werk hervatten en uitbreiden rond de Youth for Climate Movement, de gemeenschap van biologische telers in Mechelen, en de circulaire landbouw van Louis de Bruyn.

Door woorden, geluiden, afbeeldingen en tekens activeert en verdiept COYOTE hun open milieu-lexicon ’Environments’. Hun project is een poging om te denken, voelen, handelen en leven in een steeds verwoeste en vervuilde wereld. Elk lid van het collectief zal deelnemen aan een korte individuele presentatie, waarbij de verschillende aspecten van hun reizen van en naar Mechelen worden bekeken tijdens dit jaar van dertien manen.


Met de steun van de Ambassade van Frankrijk in België en het Institut Français.

↓ Toon volledige beschrijving↑ Verberg volledige beschrijving
Contributor·s
COYOTE
Locatie
kunstencentrum nona - oude zaal
Begijnenstraat 19
2800 Mechelen (B)